Diagnosticul in homeopatie

Cum se alege remediul homeopat?

Diagnosticul in homeopatie se face pe BAZA TOTALITATII SIMPTOMELOR.


Ce inseamna acest lucru? Sa luam un exemplu, tusea, care este destul de frecventa in ultimul timp. Mai intai trebuie sa stim cauza tusei pentru ca poate fi vorba de cauze alergice, raceala, etc. Apoi trebuie sa stabilim cand a debutat (ora sau perioada zilei, noptii). In continuare trebuie sa stim cand se agraveaza sau cand se amelioreaza si caracterul ei, adica tuse spastica, repetitiva (cate accese sunt deodata), umeda sau uscata, latratoare, zgomotoasa, etc. La cabinet trebuie sa observam starea pacientului (vesel, oboist, speriat, plangacios, etc), cum respira, cum sunt tegumentele (culoare, transpiratie, temperature, etc) si daca apar fenomeme dureroase concomitente cu tusea (de exemplu, unii pacienti se tin de torace cand tusesc).

Apoi urmeaza examenul local, stetacustic. Pe baza acestor elemente se cauta un remediu care trebuie sa prezinte toate aspectele prezente la pacient.
Remediul homeopat corect administrat va duce la vindecare
Daca nu se prescrie remediul corect fie nu se intampla nimic fie se poate agrava simptomatologia.
De aceea este foarte importanta comunicarea cu medicul pentru a intreveni imediat in cazul in care evolutia nu este cea scontata.

 

Pentru o consultatie cu doctor Dragos Peteu va rugam accesati pagina de CONTACT.

Doresti informatii suplimentare? Iti stam la dispozitie! contacteaza-ne